Власенко не прийшов на суд, його інтереси представляє Яценюк

05 березня 14:47

Через значну кількість охочих потрапити на засідання у справі про позбавлення Власенка депутатського мандата виникла тиснява.

 

Вищий адміністративний суд розпочав засідання з питання позбавлення Сергія Власенка депутатських повноважень.

Сам Власенко на засіданні відсутній, його інтереси представляють лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк і адвокат Микола Титаренко, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Засідання почалося з тисняви: в залу місткістю до 20 осіб спробували потрапити кілька десятків депутатів на чолі з лідерами опозиційних фракцій - Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком і Олегом Тягнибоком, і журналісти. Крім того, на суд прибули представники кількох посольств.

У результаті більшість депутатів залишилася в коридорі, щоб в залу увійшло більше преси.

- Вищий адмінсуд позбавив регіонала Веревського мандата

Біля будівлі ВАСУ зібралися більше двох сотень прихильників "Батьківщини" - вони прийшли підтримати Власенка, якого суд може позбавити депутатського мандата. Вони стоять біля суду з прапорами і символікою партії, а також плакати "Стоп диктатурі".

У Партії регіонів вважають, що захисник Юлії Тимошенко досі незаконно займається адвокатською діяльністю, поєднуючи її з депутатською. Сам Власенко наполягає, що подав заяву у Раду адвокатів України з проханням скасувати його адвокатське свідоцтво, щоб "не було підстав для будь-яких політичних інсинуацій".

Він зазначив, що згідно з чинним законодавством право на заняття адвокатською діяльністю припиняється з дня подачі заяви, однак це не позбавляє його права продовжувати бути захисником Тимошенко. !zn