Влада США знала про підготовку атаки на консульство в Лівії

14 вересня 10:43

Держдепартамент США знав про можливий напад на американське консульство в лівійському місті Бенгазі, проте не попередив дипломатів.

 

Влада США була попереджена про ймовірний напад на американські дипмісії в мусульманських країнах. Про це повідомляє The Independent з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

За словами співрозмовників, Держдеп був попереджений про підготовку атаках щонайменше за 48 годин до подій у Бенгазі і в Каїрі, однак не вжив додаткових заходів безпеки.

Раніше в Бенгазі невідомі обстріляли будівлю американського консульства з гранатометів з території прилеглої ферми. Посол США Крістофер Стівенс разом з трьома колегами були вбиті в результаті потрапляння гранати в автомобіль, в якому вони знаходилися. Президент США Барак Обама розпорядився посилити охорону американських диппредставництв після інциденту в Бенгазі.

- YouTube відмовився видаляти фільм про пророка Мухаммеда, що спровокував напади мусульман на посольства США

Напад на консульство відбувся після появи інформації про знятий у США фільмі «Невинність мусульман», в якому мусульманський пророк Мухаммед представлений в украй непривабливому вигляді.

Невдоволення мусульман міг викликати вже сам факт забороненого за нормами ісламу зображення пророка Мухаммеда. Однак фільм ще й в непривабливому світлі представляє деякі епізоди з життєпису пророка. Активну участь у створенні кінострічки приймав американський пастор зі штату Флорида Террі Джонс, що став скандально відомим після декількох публічних акцій спалювання Корану. !zn

Читайте також:

В ісламських країнах прокотилася хвиля антиамериканських виступів: демонстранти палять прапори США і штурмують посольства (ВІДЕО)

У Каїрі сотні мусульман, розгніваних американським фільмом про іслам, штурмували посольство США

У Лівії ісламісти в річницю теракту 9/11 вбили посла США (ВІДЕО)