Влада Сирії відкинула звинувачення у вбивстві понад 90 мирних жителів

27 травня 13:22

Влада Сирії відкинула звинувачення у вбивстві понад 90 мирних жителів (у тому числі 32 дитини) під час обстрілу міста Хула. Уряд створив спеціальні комісії для розслідування вбивств - військову і цивільну, пообіцявши, що результати розслідування будуть оголошені в найближчі дні.

 

Влада Сирії відкинула причетність до обстрілу міста Хула, в результаті якого загинуло понад 90 мирних жителів, у тому числі 32 дитини. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Відповідну заяву зробив на прес-конференції офіційний представник МЗС Сирії Джихад аль-Макдіссі (Jihad al-Makdissi). "Ми категорично заперечуємо свою причетність до терористичної бойні, спрямованої проти нашого народу", - сказав прес-секретар.

Також представник МЗС заявив, що уряд створив спеціальні комісії для розслідування вбивств - військову і цивільну, пообіцявши, що результати розслідування будуть оголошені в найближчі дні. Провину за загибель людей прес-секретар МЗС поклав на "терористів".

Артилерійський обстріл міста Хула здійснювався 25-26 травня 2012 року. Місцеві правозахисники, повідомляючи про масові жертви серед мирного населення, поклали відповідальність за обстріл на режим Башара Асада. В результаті обстрілу загинуло 92 людини, з яких 32 були дітьми.

Акт агресії піддався критиці з боку більшості європейських країн і США. Генсек ООН Пан Гі Мун і спецпосланник ООН і Ліги арабських держав (ЛАД) Кофі Аннан засудили "жахливі і жорстокі злочини", зазначивши, що війська Асада порушили норми міжнародного права. Глава Держдепартаменту США Хіларі Клінтон назвала вбивства людей "звірячими" і закликала світове співтовариство покласти кінець режиму Асада, "заснованому на вбивствах і страху".

Збройне протистояння в Сирії між прихильниками чинного президента Асада і опозицією триває з березня 2011 року. За даними ООН, за час конфлікту було вбито щонайменше 10 тисяч людец, сирійські правозахисники заявляють, що загинуло більше 13 тисяч. Офіційно сирійське керівництво погодилося з планом врегулювання, який запропонував Кофі Аннан, - цей план передбачає припинення вогню. Проте перемир'я було оголошено лише на словах - незважаючи на відправку в країну близько 250 спостерігачів ООН, в Сирії продовжують гинути мирні жителі. !zn

Читайте також:

Обама наполягає на догляді Асада з поста президента Сирії


У Сирії під час вибухів загинуло 40 осіб

США вірять в план Аннана по Сирії, але готують власні санкції