Влада Лівії відмовилася видати суду у Гаазі сина Каддафі

09 квiтня 06:46

Лівійська судова система впорається з процесом над Сейфом Каддафі, заявив міністр юстиції країни Алі Ашур. Він також відкинув звинувачення у жорстокому поводженні з ув'язненим.

 

Влада Лівії відмовилася видати Міжнародному кримінальному суду (МКС) у Гаазі сина поваленого лідера лівійської Джамахірії Муаммара Каддафі Сейфа аль-Іслама, передає Reuters.

Про те, що судовий процес у справі сина колишнього диктатора, що підозрюється у вбивствах, насильстві та фінансових махінаціях, пройде у Лівії, повідомив міністр юстиції країни Алі Ашур.

«У нас немає ніяких намірів передавати його (Сейфа аль-Іслама) МКС. Лівійська судова система впорається з процесом над Сейфом Каддафі», - сказав Ашур. Він також відкинув звинувачення у жорстокому поводженні з ув'язненим, які раніше озвучив адвокат Сейфа аль-Іслама. У даний час син Каддафі перебуває в ув'язненні у Зінтані.

Раніше повідомлялося, що МКС вимагає видачі Сейфа аль-Ісламу для проведення суду над ним у Гаазі. Ордер на арешт сина Каддафі було видано МКС у червні 2011 року.

Спеціальна делегація МКС прибула до Тріполі 8 квітня для обговорення можливої екстрадиції Сейфа аль-Іслама. Резолюція Ради Безпеки ООН зобов'язує Лівію співпрацювати з Гаагою. В іншому випадку дії Тріполі можуть стати предметом обговорень в ООН.

Якщо Сейфа аль-Іслама визнають винним у Лівії, йому загрожує смертна кара. !zn

Читайте також:

Алжир відмовився видати Лівії членів сім'ї Каддафі

Нігер готовий видати сина Каддафі Міжнародному кримінальному суду у Гаазі

У Гаазі почав роботу міжнародний фінансовий трибунал

В Італії конфіскували активи Каддафі на мільярди євро