Влада розраховує утримати Київраду під контролем до 2015 року

23 березня 17:24

Вибори мера столиці в 2013 році можуть пройти без виборів у Київраду. Таким чином, обраний мер не отримає реальної влади в столиці.

 

У ситуації з призначенням дати виборів київського мера на Банковій розглядають два варіанти: не проводити вибори в Києві взагалі до 2015 р. або провести вибори мера без Київради, повідомили ZN.UA інформовані джерела.

Про це в своїй статті для ZN.UA пише політичний оглядач Інна Ведернікова.

За даними джерел, у разі проведення виборів до 2013 року в плани Банкової не входить об'єднання повноважень мера і глави адміністрації і передача всієї повноти виконавчої влади від призначеного президентом голови КМДА всенародно обраному меру.

"Виходить, такий собі мер-пер без влади. Проте влада - з главою адміністрації і старою ручною Київрадою, яка іншою для регіоналів апріорі не може бути. Інакше вони просто втрачають Київ", - йдеться в статті.

- Рада проголосувала за вибори мера Києва за сценарієм Партії регіонів

Оглядач відзначає, що в сформованій ситуації опозиція зіграла на руку владі, підтримавши в першому читанні постанову про чергові вибори в столиці.

"Тобто питання про те, планові вони чи дострокові (навколо чого, власне, ламалося стільки списів), відпадає само собою. У результаті влада руками КСУ, використовуючи одну з наявних правових колізій (а всі чергові вибори в Україні, нагадаємо, залізно мають проводитися раз на п'ять років і одночасно!), легко перенесе вибори в Києві на 2015 рік. Щоб уніфікувати з рештою місцевих виборів", - пише автор статті.

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в статті Інни Ведерниковой "Відкладений протест або Кому потрібні вибори в Києві?" !zn

Читайте також:

Комітет виборців заявляє про узурпацію влади в Києві

Опозиція погрожує акціями непокори в разі непризначення виборів мера Києва на 2 червня

Опозиція після виборів мера Києва буде домагатися відставки Попова

Порошенко готовий підтримати кандидатуру Кличко в мери Києва