Візит Януковича до Москви на лютий не планується, але може відбутися у будь-який момент

01 лютого 13:10

Робота над організацією візиту Януковича до Москви триває, але у графіку на лютий його немає. Однак якщо будуть досягнуті домовленості в енергетичній сфері, візит може відбутися в будь-який час.

 

У лютому візит Віктора Януковича до Росії поки не планується. Про це сказав радник президента - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук на брифінгу для преси.

У той же час він зауважив, що робочий візит в обидві сторони може відбутися у будь-який момент, якщо виникне необхідність, в тому числі, якщо буде вироблено якесь рішення щодо енергетичної співпраці.

"В нашому календарі лютого немає, але, ви розумієте, я повинен бути з вами максимально щирим, в принципі, при готовності візит і до Росії, і до України може відбуватися оперативно", - відзначив Гончарук.

Він нагадав, що у другій половині минулого року сторони працювали над питанням підготовки державного візиту. "На жаль, через графіки, у тому числі політичні, торік візит не відбувся, і не через те, що там домовленості не відбулися..." - відзначив Гончарук.

- Янукович в останній момент переніс візит до Москви

Як повідомлялося, запланований на 18 грудня 2012 року робочий візит Януковича до Російської Федерації був перенесений.

У прес-службі президента України тоді заявили, що візит перенесено у зв'язку з необхідністю додаткових консультацій на експертному рівні щодо вироблення взаємоприйнятного механізму взаємодії України з Митним союзом Росії, Білорусі і Казахстану.

16 січня 2013 року газета "Известия", посилаючись на джерело в найближчому оточенні Януковича, написала, що президент України має намір відвідати Москву для зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним напередодні саміту Україна-ЄС, запланованого на 25 лютого.

У той же день прес–секретар президента Дарка Чепак заявила, що Янукович не планує відвідувати Москву напередодні саміту Україна-ЄС. !zn

Читайте також:

Янукович не збирається їхати до Москви до саміту з ЄС

Янукович напередодні саміту Україна-ЄС зустрінеться з Путіним

У Москві Янукович має намір обговорити енергетичні питання, Путін - торгово-економічні

Янукович нагородив орденом главу адміністрації Путіна