Війська Каддафі невдало атакували Місураті

08 червня 19:26

Підрозділи лівійської Національної визвольної армії (самоназва повстанських формувань) відбили атаку на місто Місурата, розпочату військами полковника Муаммара Каддафі. Про це пише The Guardian.

 

За словами захисників міста, вранці 7 червня розпочався масований ракетно-артилерійський обстріл їхніх позицій відразу з трьох напрямів - з півдня, сходу і заходу. Після полудня вони побачили наближення сотень солдатів урядової армії.

У результаті бою, що зав'язався, повстанці спочатку відступили, втративши як мінімум 10 людей, а також були поранені - близько тридцяти.

Однак учасники штурму зазнали ще більших втрат і не змогли утримати завойовані позиції. З приходом підкріплень із Місураті повстанці наступали на кілька кілометрів від початкової лінії фронту. При цьому солдати урядової армії втікли, залишивши на полі бою десятки вбитих і поранених.

За словами учасників битви з боку захисників Місураті, противник зазнав втрат не тільки в живій силі, але і в техніці - на полях залишилися догоряти численні машини лоялістів.

Наступ лоялістів на Місураті від 8 червня став найбільш масованим з моменту звільнення цього міста від урядових військ в минулому травні. Спочатку повстанці повідомили, що в ньому беруть участь "тисячі" солдатів і офіцерів противника.

Як повідомлялося, раніше Муамар Каддафі звернувся до народу з аудіозверненням, в якому пообіцяв, що не здасться під натиском західної коаліції і буде битися на смерть.