Вищий спецсуд залишив чинним вирок Луценку

03 квiтня 16:07

Оскільки термін відбування покарання Луценка обчислюється з моменту взяття під варту, екс-міністр вийде на свободу в кінці грудня 2014 року.

 

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив чинним вирок Печерського райсуду Києва, що підтверджується рішенням Апеляційного суду екс-главі МВС Юрію Луценку - чотири роки позбавлення волі за скоєння посадових злочинів.

Таке рішення оголосив головуючий суддя Сергій Слинько в середу, 3 квітня.

Таким чином, суд не задовольнив касацію Луценка. Оскільки термін відбування покарання Луценка обчислюється з моменту взяття під варту (з моменту обрання арешту як запобіжного заходу), виходячи з рішення Вищого спецсуду, екс-міністр вийде на свободу у кінці грудня 2014 року.

Печерський районний суд Києва в лютому 2012 року засудив Луценка на чотири роки позбавлення волі з конфіскацією майна. Згідно з вироком, екс-міністр незаконно взяв на роботу у міліцію свого особистого водія, надав йому державну квартиру і сприяв нарахуванню пенсії. Також суд визнав Луценка винним в надмірно пишному святкуванні дня міліції в пік економічної кризи в 2009 році. Вирок колишньому главі МВС пізніше підтвердила апеляційна інстанція.

Луценко відбуває покарання у Менській колонії в Чернігівській області, де знаходяться засуджені колишні співробітники правоохоронних органів. Своєї провини він не визнає і заявляє, що його переслідують за вказівкою чинного президента Віктора Януковича. !zn

Читайте також:

Прокуратура оцінила збитки від водія Луценка в 600 тис. грн

Питання про помилування ув'язнених регулює тільки Янукович, - захист Луценка

Сина Луценка примушували написати прохання про помилування батька

Пенітенціарна служба зняла з себе відповідальність за стан здоров'я Луценка