Вищий спецсуд оголосить рішення щодо другої касації Луценка 10 квітня

05 квiтня 11:11

Фактично, рішення Вищого спецсуду за цією касацією не здійснить впливу на термін перебування Луценка в ув'язненні.

 

Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду україни з розгляду цивільних і кримінальних справ оголосить рішення за касацією на другий вирок колишньому міністрові внутрішніх справ України Юрію Луценку, пов'язаний з розслідуванням отруєння Віктора Ющенка, 10 квітня.

"Суд іде в дорадчу кімнату. Орієнтовний час оголошення рішення - 10 година 10 квітня", - сказав головуючий суддя Валерій Швець після виступу представника держзвинувачення.

Представник держзвинувачення Сергій Пересунько на розгляді касації на вирок екс-міністрові попросив суд залишити чинним вирок колишньому главі МВС.

"Не встановлено істотних порушень вимог кримінально-процесуального закону, які могли б стати підставою для скасування або зміни судових рішень щодо Луценка, Тарасенка і Павленова ... Касаційну скаргу прошу залишити без задоволення, вирок Печерського суду та ухвалу Апеляційного суду без змін", - сказав Пересунько, виступаючи з поясненнями щодо касації.

Під час виступу прокурора дружина екс-міністра, його захисник Ірина Луценко, яка пізніше прийшла на засідання суду, висловлювала свою думку, на що головуючий на суддя Швець зробив їй зауваження.

Суд також ставив уточнюючі питання представникові держзвинувачення.

Фактично рішення Вищого спецсуду з цієї касації не здійснить впливу на термін перебування Луценка в ув'язненні, оскільки 3 квітня цей же суд залишив чинним вирок екс-міністру з посадових злочинів - чотири роки позбавлення волі. Тобто з урахуванням того, що термін відбування покарання починається з моменту взяття під варту, Луценка буде звільнено в кінці 2014 року.

Як повідомлялося, 27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва визнав Луценка винним у скоєнні посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Апеляційний суд Києва залишив чинним цей вирок.

Луценка затримали 25 грудня 2010 року, через кілька днів за рішенням суду він був заарештований. Екс-міністр відбуває покарання в Менській виправній колонії (Чернігівська обл.).

Крім того, 17 серпня 2012 року Печерський райсуд визнав екс-міністра також винним в недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів щодо водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка і засудив до двох років обмеження волі. Апеляція залишила чинним цей вирок. !zn

Читайте також:

У захисту Луценка залишилася остання надія на ЄСПЛ

Вищий спецсуд залишив чинним вирок Луценка

Питання про помилування ув'язнених регулює тільки Янукович, - захист Луценка

Сина Луценка примушували написати прохання про помилування батька