Вищий адмінсуд відклав позбавлення Власенка мандата на 6 березня

05 березня 17:24

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) продовжить розгляд позову про позбавлення депутатських повноважень народного депутата, захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка в середу о 10.00.

 

Вищий адміністративний суд України оголосив перерву в засіданні в справі народного депутата Сергія Власенко до 10:00 середи, 6 березня. Таке рішення оголосив суддя у справі Михайло Зайцев.

Суд на засіданні у вівторок, 5 березня постановив вимагати додаткову інформацію: від слідчих Генеральної прокуратури про те, в якій якості виступає Власенко в кримінальному провадженні щодо причетності екс-прем'єра Юлії Тимошенко до організації вбивства народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році.

Суд також вирішив вимагати дані з Єдиного держреєстру про те, чи є факти участі Власенка як адвоката в будь-якій справі.

Як відомо, ВАСУ у вівторок, 5 березня почав розгляд заяви голови Верховної Ради Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень Власенка. У вівторок ВАСУ вже позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції Партії регіонів Андрія Веревського за відповідним позовом Рибака.

Регламентний комітет Ради ухвалив рішення про позбавлення Власенка і Веревського мандатів у зв'язку з тим, що вони є депутатами-сумісниками. Опозиція заявила, що це рішення сфальсифіковано.

У стаття 81 Конституції сказано, що "у разі невиконання вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності повноваження народного депутата України припиняються достроково на підставі закону за рішенням суду".

Відповідно до статті 78 Конституції, вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності встановлюються законом.

Згідно з пунктом 5 частини 1 статті третьої закону "Про статус народного депутата України", народний депутат не має права залучатися як експерт органами досудового слідства, прокуратури, суду, а також займатися адвокатською діяльністю".

Представником інтересів Власенка у ВАСУ є голова фракції "Батьківщина" . !zn

Читайте також:

Власенко не прийшов на суд, його інтереси представляє Яценюк

Генпрокуратура закрила справу проти Власенка

Євросоюз офіційно заступився за Власенка

У ПР розповіли, яку важливу норму не врахував Власенко