Вищий адмінсуд позбавив Власенка депутатських повноважень

06 березня 17:36

Суд задовольнив позов спікера парламенту Володимира Рибака, який стверджував, що Власенко поєднує адвокатську діяльність з депутатською.

 

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Сергія Власенка.

"Колегія суддів приходить до висновку... що адміністративний позов підлягає задоволенню. Суд задовольнив адміністративний позов голови Верховної Ради України Володимира Рибака до народного депутата Сергія Власенка", - зачитав рішення суддя Михайло Зайцев.

Зачитуючи рішення, суддя повідомив, що "рішення суду остаточне і оскарженню не підлягає".

Позов спікера парламенту до суду аргументувався суміщенням Власенком депутатських повноважень і адвокатською діяльністю.

Власенко виступає захисником Тимошенко в низці кримінальних справ.

Власенко неодноразово підкреслював, що не є адвокатом, а захисником Тимошенко.

Регламентний комітет Верховної Ради ухвалив рішення про позбавлення депутатських повноважень Власенка (фракція "Батьківщина") і члена фракції Партії регіонів Андрія Веревського. З відповідними позовами до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) звернувся голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Опозиція у свою чергу, звинуватила голову регламентного комітету Володимира Макеєнка (Партія регіонів) у фальсифікації рішення комітету про позбавлення Власенка депутатських повноважень.

ВАСУ 5 березня позбавила депутатських повноважень Веревського. !zn

Читайте також:

Держдеп США назвав справу Власенка політично мотивованою

Опозиція вважає, що позбавлення Веревського мандата було спланованим шоу Партії регіонів

Євросоюз офіційно заступився за Власенка