Вищий адмінсуд позбавив брата Балоги депутатського мандата

08 лютого 20:00

Суд позбавив депутатських мандатів Павла Балогу і Олександра Домбровського. Рішення остаточне.

 

Павло Балога
Павло Балога

Вищий адміністративний суд виніс рішення про позбавлення депутатського мандата Павла Балоги, який переміг на окрузі в Закарпатті. Про це на своїй сторінці у Facebook написав його брат народний депутат Віктор Балога.

"Щойно Вищий адміністративний суд виніс рішення щодо Павла Балоги. "Судді ухвалили: визнати відсутність повноважень депутата; визнати відсутність статусу народного депутата; визнати необхідність проведення повторних виборів на 71 окрузі; скасувати відповідну постанову ЦВК про реєстрацію Павла Балога депутатом", - написав Віктор Балога.

За його інформацією, "остаточне рішення" стосується і ще одного депутата Верховної Ради Олександра Домбровського (позафракційний).

"Тобто вперше в історії України, неконституційним способом у законно обраного депутата повноваження відбирає суд, а не народ, що їх надав. Тому вибори в цій країні перетворилися в чисту формальність, тому що депутатів вже можна "призначати" в судах", - наголосив Віктор Балога.

Нагадаємо, що брат Віктора Балоги Павло після виборів вступив у парламентську фракцію Партії регіонів, проте через день з неї вийшов.

Раніше партія "Єдиний центр" звернулася до опозиційних фракцій з проханням захистити Павла Балогу від переслідувань влади. !zn

Читайте також:

Колишній регіонал Павло Балога попросив опозицію захистити його мандат

Балога пояснив метання свого брата в парламенті "самозахистом"

Порошенко в Раді вирішив бути сам по собі, Балога ще в роздумах

Першою "тушкою" Партії регіонів став Балога-молодший