Вища рада юстиції перевірить суддів, які відпустили на свободу депутата-вбивцю

27 березня 08:01

Глава Вищої ради юстиції призначив перевірку дій суддів, які винесли умовний вирок екс-депутату Софіївського району Дніпропетровської області за вбивство молодого чоловіка на очах дитини і родичів.

 

Вища рада юстиції (ВРЮ) перевірить дії суддів, які звільнили у залі суду екс-депутата Софіївського району Дніпропетровської області Олександра Тарана, який у 2010 році вбив людину у її власному будинку з вогнепальної зброї. Про це повідомив народний депутат від Партії регіонів Дмитро Шпенов, який написав відповідне звернення до ВРЮ.

«Глава Вищої ради юстиції Володимир Колесніченко доручив перевірити відомості, вказані у моєму депутатському зверненні, в якому я прошу звільнити суддів Довгінцевського суду Кривого Рогу за порушення присяги», - цитує депутата його прес-служба.

Парламентарій підкреслив, що буде домагатися не тільки того, щоб екс-депутат поніс справедливе покарання за свій злочин, але й звільнення суддів і порушення щодо них кримінальної справи за винесення завідомо неправосудного рішення.

У 2010 році екс-депутат Софіївського району Дніпропетровської області Олександр Таран із незареєстрованої зброї вбив чоловіка на очах членів його сім'ї та односельців.

Криворізький районний суд Дніпропетровської області засудив Тарана на 14 років. Апеляційний суд повернув справу до суду першої інстанції на повторний розгляд.

21 березня Довгінцевський суд Кривого Рогу виніс вирок, згідно з яким екс-депутат отримав два роки умовно і був звільнений у залі суду. !zn

Читайте також:

Депутату дали 2 роки умовно за вбивство людини (відео)

Суд визнав невинним сина Файнгольда, який убив людину

Синові регіонала Володимира Демішкана дали умовно «за жорстоке вбивство»