Вирок Тимошенко у газовій справі замінять звинуваченням у вбивстві Щербаня, - Власенко

11 травня 11:55

Під тиском європейської громадськості влада розуміє, що у касаційного суду, який буде проводити своє засідання 15 травня, немає іншого виходу, як скасувати вирок Юлії Тимошенко у газовій справі. Тому, на думку Сергія Власенка, Ренат Кузьмін заявив про готовність висунути обвинувачення екс-прем'єру в убивстві Євгена Щербаня.

 

Поява заяви Генеральної прокуратури про готовність пред'явити звинувачення екс-прем'єру Юлії Тимошенко у вбивстві депутата Євгена Щербаня обумовлена можливістю задоволення 15 травня касаційної скарги. Про це заявив сьогодні під час брифінгу захисник Тимошенко Сергій Власенко.

«Зараз з'являється нова серія абсурду від шоумена Рената Кузьміна, який вже, напевно, забув, що він прокурор, і просто пам'ятає, що він пацан і шоумен», - сказав він.

Власенко висловив здивування, що ГПУ визначила термін саме у два тижні, через які звинувачення будуть пред'явлені.

«У них що, є план, щоб посадити Тимошенко? У них що, все розписано?.. Або під тиском європейської громадськості вони розуміють, що у касаційного суду, який буде проводити своє засідання 15 травня, немає іншого виходу, як скасувати абсурдний вирок Кірєєва, і вони шукають інші запобіжники», - сказав він.

Прокуратура пообіцяла звинувачення Тимошенко у причетності до вбивства Щербаня через два тижні


Власенко також висловив здивування, що у справі Щербаня була розрита могила одного з фігурантів цієї справи. «Що вони там хотіли знайти? Рахунок на кілерство, підписаний Матросом, або акт виконаних робіт через 15 років?», - сказав Власенко.

При цьому він зазначив, що вже не здивується, якщо перший заступник генпрокурора Кузьмін зробить заяву, що в могилі Матроса був знайдений рахунок, підписаний кимось, і записка про те, що Матроса завербував Павло Лазаренко.

Захисник зауважив, що вже колись радив Кузьміну скасувати свідоцтво про народження Тимошенко. «Юридично вона перестане існувати, і вам буде легше всім жити», - процитував Власенко свої слова, сказані першому заступнику генпрокурора.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі. У грудні 2011 року Апеляційний суд Києва підтвердив це рішення. 22 січня 2012 захист Тимошенко звернувся до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних і цивільних справ з касаційною скаргою на рішення судів першої та другої інстанції щодо "газової" справи. Захист вимагає від суду скасувати ці рішення як незаконні і закрити кримінальну справу проти Тимошенко за відсутністю події і складу злочину. !zn

Читайте також:

Піскун: Без причин звинувачувати Тимошенко у вбивстві Щербаня ніхто не став би


Мельниченко готовий оприлюднити подробиці вбивства Щербаня

Вбивця Щербаня заявляв, що був Робін Гудом і грошей ні в кого не брав

Адвокат: Вбивця Щербаня розуміє, що буде жити, поки не дасть свідчень на Тимошенко