Вірменська опозиція заявляє про фальсифікації на парламентських виборах

06 травня 10:58

Опозиція оцінює фальсифікації як «процес, що піддає небезпеці законність виборів». Влада обіцяє перевірити інформацію.

 

Опозиція Вірменії повідомляє про численні випадки порушення правил голосування, побиття своїх представників у ряді виборчих дільниць, а також роздачі передвиборних хабарів.

«Звертаємо увагу держорганів та міжнародних спостерігачів на той факт, що, починаючи з восьмої ранку відбуваються організовані масштабні шахрайства, зокрема, спеціальні печатки в паспортах виборців, які повинні зберігатися протягом 12 годин, зникають за лічені хвилини», - йдеться в заяві Єдиного міжпартійного штабу.

«Зафіксовані також випадки насильства щодо довірених осіб, відкритого голосування, а також порушення нормального ходу голосування. Оцінюємо ситуацію, що склалася як процес, який піддає небезпеці законність виборів», - наголошується в заяві.

Представник прес-служби поліції Вірменії Армен Малхасян повідомив агентству «Інтерфакс», що вся інформація перевіряється, і незабаром будуть надані відповідні дані.

До Єдиного міжпартійного штабу входять очолюваний екс-президентом Вірменії Левоном Тер-Петросяном опозиційний «Вірменський національний конгрес», Вірменська революційна федерація "Дашнакцутюн" і очолювана бізнесменом Гагік Царукяном партія «Процвітаюча Вірменія», яка спільно з Республіканською партією президента Вірменії входить в коаліцію влади.

Поліція Вірменії проводить оперативно-розшукові заходи в зв'язку з повідомленням про побиття довіреної особи від опозиційного «Вірменського національного конгресу» (АНК) на виборчій дільниці в Варденіс (північ Вірменії).

У Вірменії в неділю, 6 травня, проходять вибори в Національні Збори (парламент) республіки.

По всій території країни відкрилося 1975 виборчих дільниць. Загальне число включених в регістр виборців складає 2484003 осіб. !zn

Читайте також:

У центрі Єревана при вибуху газових куль поранено більше 100 людей (відео)


Вірменія посилює охорону на кордоні з Азербайджаном


Дві третини українців очікують фальсифікацій на парламентських виборах


Вірменія наслідує приклад України, відмовляючись вступати в Митний союз