Виконувати обов'язки мера Києва буде секретар міськради Герега

03 червня 11:16

Якщо Верховна Рада не призначить вибори мера Києва, Герега буде виконувати обов'язки мера невизначений термін.

 

Секретар Київської міськради Галина Герега буде виконувати обов'язки міського голови Києва. Про це повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов в неділю, 3 червня.

«Автоматично в такому випадку передбачено законом - секретар міської ради виконує обов'язки міського голови», - сказав Попов.

За словами Попова, заяву Черновецького про відставку буде розглянуто на засіданні міськради, який звернутися до Верховної Ради з проханням про призначення виборів міського голови столиці.

Глава КМДА вважає, що вибори мера логічно провести в цьому році. «Виходячи з логіки, напевно, в цьому році. Я не думаю, що потрібно багато часу, щоб якесь рішення було прийнято. Я думаю, в цьому році», - заявив він.

У разі своєї перемоги на виборах міського голови Попов має намір просити президента об'єднати посади мера і глави КМДА: «Я і раніше заявляв, що якщо доля мені дасть можливість у подальшому працювати на такій посаді, я обов'язково буду просити президента об'єднати ці дві посади в одній» .

Як повідомлялося, мер Києва Леонід Черновецький, чиї обов'язки минули 3 червня, написав заяву про відставку.

Вибори мера Києва повинна призначити Верховна Рада, і за законодавством вони повинні відбутися протягом 60 днів з моменту відставки мера.

Якщо парламент не призначить вибори, Герега буде виконувати обов'язки мера невизначений термін. !zn

Читайте також:

Київські вибори: варіанти шоу


Черновецький написав заяву про відставку з поста мера Києва

Герега спілкується з Черновецьким по внутрішньому зв'язку