Виключений з ПР і спішно відправлений у відставку екс-мер Сак затриманий за хабар

27 квiтня 16:36

Колишнього мера курортного міста затримано за вимагання 30 тисяч доларів з підприємця за надання в оренду приміщень.

 

Кримські правоохоронці затримали за отримання хабара в 30 тисяч доларів екс-мера курортного міста в Західному Криму, який вимагав гроші за надання в оренду приміщень, повідомила 27 квітня прес-служба прокуратури автономії.

За інформацією джерел "Інтерфакс-Україна", затриманий - колишній мер Сак Олег Клюй, якого всього три дні тому - 24 квітня - міськрада відправила у відставку.

Заяву з проханням звільнити його посади "за станом здоров'я подав сам Клюй. Слід зазначити, що всього декількома днями раніше - 18 квітня - Сакська міська організація Партія регіонів виключила Клюя з лав партії "за порушення Статуту партії, невиконання рішень партійної організації, дестабілізацію роботи депутатського корпусу і невиконання рішень фракції ПР у міській раді".

За даними прокуратури Криму, колишньому голові повідомлено про підозри в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання хабара).

"Посадова особа за посередництва інших осіб вимагала 30 тис. дол. США з підприємця за надання в оренду приміщень і отримала майже половину від цієї суми - 13,5 тис. дол. США", - повідомили в прес-службі.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного. Розслідування триває. !zn

Читайте також:

В один день мери трьох міст України були відправлені у відставку

В Одеській облраді пройшли обшуки, два чиновники затримали за хабарі

На Заході дивуються, як при такій корупції в Україні ще є гроші в бюджеті