Відставка Томенка буде розглянута на позачерговій сесії, - Єфремов

06 липня 10:02

Питання про звільнення віце-спікера включено до порядку денного, і парламентська більшість має намір його розглянути найближчим часом, якщо Томенко не відкличе заяву про відставку.

 

Верховна Рада може розглянути заяву Миколи Томенка про відставку на позачерговій сесії. Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Єфремов нагадав, що питання включено до порядку денного, і протягом певного часу парламент зобов'язаний розглянути заяву, якщо Томенко не відкличе її. «Якщо заяву не буде забрано, то Верховна Рада зобов'язана буде її розглянути у встановлені регламентом терміни», - цитує його слова Ліга.net.

Відповідаючи на запитання, які це терміни, Єфремов зазначив, що мова йде про десять або п'ятнадцять днів. «Швидше за все, нам доведеться проводити позачергову сесію щодо цілого ряду економічних питань, і в рамках проведення цієї сесії ми можемо розглянути і всі кадрові проблеми, якщо вони залишаться», - пояснив він.

- Рада погодилася розглянути заяву Томенка про відставку

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада прийняла скандальний закон про основи державної мовної політики, який підвищує статус російської мови в Україні. «За» проголосувало 248 карток народних депутатів. Після цього глава парламенту Володимир Литвин і його заступник Микола Томенко подали у відставку.

6 липня парламент відмовився включати до порядку денного питання про відставку Литвина і привітав його з вотумом довіри. Питання про відставку Томенка не розглядалося, не дивлячись на те, що на цьому наполягав сам віце-спікер. !zn

Читайте також:

Єфремов не виключає, що Верховній Раді доведеться працювати ще й у серпні

Рада відмовилася розглядати відставку Литвина

Янукович не виключив дострокових парламентських виборів