Відповідальність за реформи під час кризи президент перекладе на Кабмін

15 лютого 16:48

Наприкінці лютого уряд у присутності Віктора Януковича розгляне програму дій на 2013 рік. Очікується, що президент виступить з критикою Кабміну і покладе на нього відповідальність за проведення реформ.

 

27 лютого 2013 року відбудеться розширене засідання Кабінету міністрів за участю президента Віктора Януковича. Про це ZN.UA повідомило джерело в Кабміні. Під час розширеного засідання буде представлений на розгляд і затвердження ряд документів. По-перше, звіт уряду про роботу за минулі три роки. По-друге, програма дій уряду на поточний рік.

За даними ZN.UA, розробкою програми займається група на чолі з першим віце-прем'єр-прем'єром Сергієм Арбузовым. До роботи залучено віце-прем'єра з питань ЖКГ Олександра Вілкула, міністра фінансів Юрія Колобова, міністра доходів і зборів Олександра Клименка, міністра економіки Ігоря Прасолова, голову Нацбанку Ігоря Соркіна і вузьке коло експертів.

Існує кілька проектів програми уряду. Як радикальний, що передбачає ліквідацію дефіциту бюджету "Нафтогазу" і цілий ряд непопулярних заходів, насамперед у сфері оподаткування і практично тотального скасування пільг. Так і пом'якшений варіант, підготовлений на випадок відсутності політичної волі для впровадження радикальних антикризових заходів, здатних викликати масове невдоволення громадян, причому як олігархів, так і єдиноподатників.

"У будь-якому випадку, - додало джерело ZN.UA, - відповідальність за реформи президент має намір покласти на уряд. Саме тому, в даному випадку, ініціатором змін буде Кабмін, а не президент".

Зі свого боку, як повідомило ZN.UA джерело в адміністрації президента, Віктор Янукович 27 лютого має намір висловити своє критичне бачення роботи виконавчої влади. Крім того, президент виступить з низкою соціальних ініціатив. Акцент глава держави пропонує зробити на дитячій проблематиці. "Мізерні кошти бюджету повинні бути зосереджені на вирішенні проблем українських дітей: медицина, освіта, усиновлення, дитячі будинки сімейного типу", - уточнило джерело. !zn

Читайте також:

Янукович упевнений, що його реформи врятують економіку України в 2013 році

Кабмін підготував радикальні заходи щодо наповнення бюджету на 2013 рік

ЄБРР значно погіршив прогноз зростання економіки України в 2013 році