Від СНД на парламентські вибори в Україну прибудуть 200 спостерігачів

13 липня 14:07

Головною метою 200 спостерігачів від СНД, яких планується направити на майбутні вибори, будуть вивчення застосування виборчого законодавства на практиці і його оцінка. Заради цього вже з 1 жовтня в Києві буде відкрито штаб місії.

 

На парламентські вибори в Україну прибудуть 200 спостерігачів від СНД. Про це йшла мова під час зустрічі заступника голови Центральної виборчої комісії України Жанни Усенко-Чорної з директором правового департаменту Виконкому СНД Володимиром Крохмалем і начальником відділу із забезпечення діяльності Місії спостерігачів від СНД цієї організації Євгеном Слободою, повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ Центрвиборчкому.

За словами Слободи, «у нас немає ніяких сумнівів, що наступна місія спостереження буде проходити у тісному контакті з ЦВК, і це значно спростить нашу роботу».

Він зазначив, що головною метою 200 спостерігачів від СНД, яких планується направити на майбутні вибори, будуть вивчення застосування виборчого законодавства на практиці і його оцінка. Заради цього вже з 1 жовтня в Києві буде відкрито штаб місії. Але довгострокові спостерігачі почнуть свою роботу задовго до цієї дати. При цьому акцент, в першу чергу, буде зроблено на спостереженні за виборчим процесом не в столиці, а в регіонах, де і будуть рівномірно, з урахуванням адміністративно-територіального устрою України, виконувати свою місію спостерігачі від СНД, сказав Слобода.

«До складу місії планується включити представників дипломатичного корпусу СНД, депутатів вищого рівня, а також членів виборчих комісій країн - учасниць організації, - повідомив Слобода. - Тому у більшості з них, окрім спостереження, метою буде не тільки звичайне спостереження, але й набуття досвіду організації виборів в Україні, їх методичного забезпечення з подальшим втіленням в життя в своїх країнах».

Нагадаємо, що парламентські вибори в Україні відбудуться 31 жовтня 2012 року. Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяв запросити стільки спостерігачів, скільки зможуть приїхати.

На даний момент відомо, що ОБСЄ планує направити на парламентські вибори 100 довгострокових і 600 короткострокових спостерігачів, ПАРЄ направить 41 спостерігача. !zn

Читайте також:

ОБСЄ направить на парламентські вибори в Україну 700 спостерігачів

Україна просить перенести своє головування в СНД через ОБСЄ\

Азаров пообіцяв чесне змагання політсил на парламентських виборах

Азарову не страшні навіть 10 тис. спостерігачів на виборах