Від Іващенка, який втік у Данію, вимагали дати свідчення проти Тимошенко

14 лютого 12:30

Іващенко, що отримав політичний притулок у Данії, відмовився давати неправдиві свідчення проти Тимошенко, незважаючи на тиск прокурорів.

 

Колишній в.о. міністра оборони Валерій Іващенко розповів про тиск, який на нього чинився, коли він перебував під слідством.

"Спочатку прокурори просили мене дати компрометуючі свідчення проти Тимошенко і Турчинова. Я повинен був стверджувати, що вони давали мені незаконні накази. Але такого не було, тому я не міг цього зробити", - розповів Іващенко в інтерв'ю виданню "Український тиждень".

Навіть після того, як Апеляційний суд Києва звільнив Іващенка з-під арешту, тиск продовжився. "Після того, як мене випустили, мені запропонували операцію: відкличеш касацію у Верховний суд, і ми тебе не чіпатимемо. Я відмовився від пропозиції", - розповів він.

Сама загроза подальших переслідувань змусила Іващенка просити політичного притулку у Данії, який він у підсумку і отримав.

Як повідомлялося, колишнього в.о. міністра оборони судили за звинуваченням у перевищенні службових повноважень і засудили до п'яти років позбавлення волі, проте Апеляційний суд Києва пом'якшив покарання до умовного терміну і звільнив з під варти 14 серпня 2012 року. Після цього Іващенко подав касаційну скаргу. !zn

Читайте також:

Колишній міністр Тимошенко Іващенко отримав політичний притулок у Данії

Іващенко оскаржив вирок суду, яким йому дали 5 років умовно

Іващенко домагатиметься визнання своєї невинності