Віце-спікер Калетник побоюється, що блокування Ради зірве посівну кампанію

08 березня 14:03

Парламент через блокаду позбувся можливості вносити корективи до бюджету, виділяючи додаткові кошти аграріям на компенсацію втрат через зиму.

 

Опозиція заважає посівної

Блокування опозицією парламенту не дозволяє вирішити нагальні соціальні питання, що вимагають перегляду бюджетного і податкового законодавства, зокрема, виділити з бюджету додаткові кошти на посівну кампанію.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив віце-спікер Верховної Ради Ігор Калетник.

За словами віце-прем'єр-спікера, майже кожен рік перед початком посівної кампанії парламент вносить корективи до бюджету, виділяючи додаткові кошти аграріям на компенсацію втрат, понесених у зв'язку з зимою.

"Цьогоріч зима була складною. Сніг змінювався дощем, тобто на полях утворилася крижана кірка. А це означає, що був перекритий доступ повітря до посівам. Тому я не виключаю, що великий відсоток озимих культур потрібно буде пересіяти", - зазначив він.

"Щорічно за результатами такої інвентаризації Кабінет міністрів ухвалював рішення про перегляд бюджету та виділення додаткових коштів на пересівання. В межах 200-300 млн грн. Так повинно бути і в цьому році", - підкреслив Калетник.

Віце спікер також зазначив, що його колеги по парламенту, які не належать до опозиції, чекають від уряду звіту і хочуть побачити його програму активізації економіки.

"На сьогоднішній день уряд для першочергового розгляду вніс 24 законопроекти. З них 17 - економічної спрямованості. Яким чином виконавча влада повинна досягати результатів, якщо парламент демонструє свою бездіяльність?", - заявив Калетник.

"Тому гальмування роботи Верховної Ради неприпустиме. І якщо ми говоримо, що хочемо жити в правовій державі, потрібно самим почати показувати приклад того, як дотримуватися закону", - додав він.

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" у інтерв'ю Юрія Сколотяного з Ігорем Калетником. !zn

Читайте також:

Янукович запропонував депутатам з'ясовувати стосунки за межами Ради

Янукович не може виступити в Раді через опозицію

Регіонали попередили, що "аристократичне блокування" Ради довго тривати не може

Азаров поскаржився, що опозиція заважає його конструктивній роботі