Верховний суд України очолить регіонал

28 серпня 06:24

Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендувала на посаду судді Верховного суду України суддю Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Леоніда Фесенка. Відповідне рішення було прийнято Кваліфікаційною комісією на засіданні 27 серпня.

 

Верховний суд України (ВСУ) очікують серйозні зміни. У зв'язку з досягненням нинішнім главою суду Петром Пилипчуком пенсійного віку пленуму ВСУ належить провести позачергові вибори голови. На цю посаду буде висунутий нинішній глава Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Леонід Фесенко. 27 серпня вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендувала його до призначення суддею ВСУ.

Леонід Фесенко з 1996 по 2006 рік був головою Апеляційного суду Луганської області. У 2006 році був обраний народним депутатом за списком Партії регіонів. З жовтня 2010 року обіймає посаду голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, створеного указом президента Віктора Януковича в серпні 2010 року в рамках судової реформи. За час свого існування ВССУ розглянув, зокрема, касацію у кримінальній справі щодо другого президента України Леоніда Кучми, якого звинувачували в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, пише Коммерсант-Украина.

На розгляді суду зараз знаходиться касація екс-прем'єра Юлії Тимошенко, рішення за якою буде оголошено 29 серпня. Швидше за все Фесенко очолить ВСУ на безальтернативній основі. За час президентства Віктора Януковича подібна схема була випробувана кілька разів. З приходом Фесенка у ВСУ суду будуть повернуті повноваження, яких він позбувся в результаті судової реформи. Відновлення цих повноважень має намір домагатися сам Фесенко. !zn

Читайте також:

Портнов і Ківалов втрясли реалізацію нового сценарію у ВСУ

Вищий госпсуд купив на 25 млн квартир. Вдвічі дорожче, ніж його колеги

Янукович підписав закон про повноваження Верховного суду