Верховна Рада створює депутатам атріум. Як у древньому Римі

16 грудня 11:21

Управління справами Верховної Ради України 13 грудня уклало дві угоди з власним Державним будівельним комбінатом на розробку проектно-кошторисної документації по двом об’єктам.

 

За 1,14 млн грн. потрібно виготовити проект влаштування скляного перекриття внутрішнього дворика по вул.Грушевського, 5, та за 2,08 млн грн. проект прибудови до будинку парламентських комітетів по вул.Садовій, 3 (ІІ черга).

Державним будівельним комбінатом вже надана проектна пропозиція реконструкції основної будівлі Верховної Ради, яка передбачає «перекриття дворику прозорим заскленим меншим куполом з напівциркульним заскленням для утворення сучасного атріуму».

Метою розробки проекту є «поліпшення умов роботи та розширення зони ділового спілкування народних депутатів». Реконструкція дасть можливість «використати дворовий простір як комфортне зі штучним кліматом місце для прийому делегацій, проведення офіційних і неофіційних зустрічей, прес-конференцій, телемостів та ін.», а також «захистити дворовий простір від атмосферних опадів» і «зменшити теплові витрати». Засклений двір додасть майже 1000 квадратних метрів до нинішньої експлуатаційної площі парламенту.

Друга черга реконструкції адмінбудинку по Садовій, 3 передбачає зведення нової 9-поверхової прибудови з несучим залізобетонним каркасом, зі стінами із пінобетонних блоків та системою зовнішнього утеплення.

ZN.UA Атріум - простір у середині давньоримського житлового будинку у вигляді закритого внутрішнього дворика. Являв собою місце зборів родини, в ньому містився вівтар хатніх богів, тут зберігали в особливих шафах воскові маски померлих предків. У багатих будинках оброблювано мармуром, стіни розписувано, ніші прикрашано статуями, підлогу - мозаїчними зображеннями.