Верховна Рада України VII скликання розпочинає свою роботу

12 грудня 07:16

Депутати сьогодні приймуть присягу, отримають картки для голосування і постійні посвідчення. На перше засідання нового парламенту будуть запрошені 300 осіб, у тому числі президент України Віктор Янукович і попередні глави держави.

 

12 грудня розпочне роботу Верховна Рада України VII скликання. Урочисте засідання парламенту розпочнеться о 10:00. Депутати приймуть присягу на вірність українському народові, а потім особисто підпишуть текст присяги. Після цього вони отримають картки для голосування і постійні посвідчення народних депутатів.

О 12:00 розпочнеться перше засідання першої сесії парламенту нового скликання. Зокрема, планується сформувати тимчасову президію ВР, яка буде координувати роботу парламенту до обрання голови Верховної Ради і його заступників.

Після цього передбачається прийняти рішення про призначення Миколи Азарова прем'єр-міністром України. Потім депутати планують перейти до розгляду питання про формування фракцій і комітетів.

Відзначимо, що президент України Віктор Янукович звернеться до новообраних народних депутатів через відеозвернення, яке було записано перед відльотом глави держави до Індії, де він перебуває з державним візитом.

На перше засідання нового парламенту будуть запрошені 300 осіб. Серед них - Президент, прем'єр-міністр і члени Кабінету Міністрів, голова Центральної виборчої комісії, голова та судді Конституційного суду України, голова Верховного суду, генеральний прокурор, уповноважений з прав людини, голова Рахункової палати, народні депутати попереднього скликання.

Окрім того, запрошено всіх президенті незалежної України, а також спікерів ВР попередніх скликань. У списку запрошених також числяться: керівник апарату ВРУ, глава Адміністрації Президента, глава Верховної Ради АРК, мер Києва, керівники севастопольської міськради та облрад, представники дипломатичних місій і релігійних конфесій.

Нагадаємо, 9 грудня Президент України Віктор Янукович вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра України.

Парламентські вибори в Україні пройшли 28 жовтня за змішаною системою: по 225 народних депутатів обиралися за партійними списками і в мажоритарних округах.

За партійними списками до парламенту обрано 225 народних депутатів, у тому числі Партія регіонів отримала 72 депутатських мандата, ВО «Батьківщина» - 62, партія «УДАР» - 34, Комуністична партія України - 32, ВО «Свобода» - 25.

В цілому в одномандатних округах обрано 220 депутатів, з них від Партії регіонів - 113, ВО «Батьківщина» - 39, ВО «Свобода» - 12, партії «УДАР» - 6, партії "Єдиний центр" - 3, Народної партії - 2 , по одному - від партії «Союз» і Радикальної партії Олега Ляшка, а також 43 самовисуванця.

Таким чином, в цілому за партійними списками та в одномандатних округах у парламент обрані 445 народних депутатів, з них від Партії регіонів - 185, ВО «Батьківщина» - 101, партії УДАР Віталія Кличка - 40, ВО «Свобода» - 37, КПУ- 32, партії "Єдиний центр" - 3, Народної партії - 2, партії «Союз» - 1, Радикальної партії Олега Ляшка - 1, а також 43 самовисуванця.

У п'яти одномандатних округах ЦВК визнав неможливим встановити результати виборів, а Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах. Йдеться про округах № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область), 225 (Київ, Шевченківський район). !zn

Читайте також:

Опозиції не подобаються запропоновані в Раді місця

Рада заборонила блокувати трибуну і зобов'язала депутатів голосувати

Парламент шостого скликання завершив свою роботу