Верховна Рада розгляне відставку Азарова вже у п'ятницю

15 квiтня 12:17

Відповідно до затвердженого порядку денного питання відповідальності Кабінету міністрів буде винесено на обговорення в парламенті 19 квітня, після проведення "години питань" до уряду.

 

Верховна Рада розгляне питання відставки Кабінету міністрів Миколи Азарова після проведення "години питань до уряду" у п'ятницю, 19 квітня.

"У п'ятницю після години питань до уряду ми повинні заслухати питання відповідальності Кабінету міністрів, ініційоване опозицією", - повідомив спікер ВР Володимир Рибак під час погоджувальної ради в понеділок.

Відповідний проект постанови поставлено до порядку денного на сесійний тиждень.

Тим часом фракція "УДАР" пропонує винести це питання на розгляд не у п'ятницю, а в середу.

"Я хочу підкреслити, що питання відставки уряду не можна відкладати до п'ятниці. Його потрібно розглянути не пізніше середи для того, щоб не втрачати час, тому що кожен день роботи цього уряду занадто дорого обходиться країні", - заявив на погоджувальній раді лідер фракції Віталій Кличко.

- Опозиція сподівається, що вже в травні в Україні буде інший прем'єр

Нагадаємо, 22 березня опозиція зареєструвала в парламенті резолюцію про висловлення недовіри Кабінету міністрів на чолі з Миколою Азаровим.

Питання про відповідальність Кабміну розглядається на засіданні парламенту не пізніше ніж через 10 днів після внесення його до порядку денного. У разі ухвалення резолюції прем'єр-міністр зобов'язаний подати заяву про відставку.

Втім, поки що для відставки Азарова в опозиції недостатньо голосів. У фракціях "Батьківщина", "Свобода" і "УДАР" всього 177 депутатів, тоді як для ухвалення резолюції необхідно 226 голосів. Проте раніше лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк не виключив, що опозицію можуть підтримати комуністи.

"Ми у п'ятницю розглянемо резолюцію недовіри Кабінету міністрів і відставку уряду, можливо КПУ проголосує за неї, і вже в травні у нас може бути інший прем'єр", - сказав Яценюк. !zn

Читайте також:

У "Батьківщині" не виключають, що заблокують Раду через Одарченка

Азаров не бачить кінця кризи в Україні

Опозиція зібралася рятувати країну законом про імпічмент і скасуванням реформ Януковича

Луценко назвав головну помилку нинішньої опозиції