Веб-камери за 1 млрд грн вже встановили на виборчих дільницях

15 жовтня 16:55

Система спостереження за ходом голосування на виборах вже встановлена​​. Мільярд гривень з державного бюджету виділили дочірній компанії російського «Ситроникс», яка організовувала відеотрансляцію президентських виборів у Росії в березні 2012 року.

 

В Україні завершена технічна робота з встановлення камер відеоспостереження на виборчих дільницях. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров на зустрічі з главою міжнародної місії Бюро демократичних інституцій і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ зі спостереження за організацією та проведення виборів в Україні Одрі Гловер.

«Сьогодні ми завершили технічну роботу, пов'язану з встановленням веб-камер на всіх виборчих дільницях. Це була технічно складна робота», - сказав Азаров.

Він зазначив, що Україна пішла на забезпечення всіх виборчих дільниць веб-камерами для того, щоб надати можливість спостерігати за ходом виборчої кампанії.

Азаров пояснив, що, зокрема, веб-камери будуть знімати урни для голосування, і зображення буде дуже чітким.

«Також камери направлені на столи реєстрації. Це дає можливість однозначно оцінити, скільки бюлетенів отримано», - підкреслив Азаров.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла рішення про організацію відеоспостереження з приміщень усіх виборчих дільниць під час голосування.

На ці цілі з державного бюджету виділено 993,6 млн грн. Згідно з рішенням Кабінету міністрів, здійснювати відеоспостереження буде компанія «СІТРОНІКС інформаційні технології України» (дочірня компанія російського «Ситроникс»). !zn

Читайте також:

Депутати залишили без відеофіксації виборчі дільниці в тюрмах

На виборчих дільницях вже встановили 4 тис. веб-камер


Компанія, що отримала мільярд на відеотрансляцію виборів, не змогла зареєструвати сайт