ВАСУ розгляне справу про позбавлення Власенка мандата 5 березня

01 березня 17:37

Розгляд справи у відкритому режимі призначено на 14:00 вівторка, 5 березня.

 

Вищий адміністративний суд України розпочав провадження за позовом голови Верховної Ради Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень члена фракції "Батьківщина" Сергія Власенка.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщина", розгляд справи у відкритому режимі призначено на 14:00 вівторка, 5 березня.

Як повідомлялося, 22 лютого Власенко повідомив, що подав заяву в Раду адвокатів України скасувати його адвокатське свідоцтво, щоб не було підстав для будь-яких "політичних інсинуацій". Він зазначив, що згідно з чинним законодавством право на заняття адвокатською діяльністю припиняється з дня подачі заяви, однак це не позбавляє його права продовжувати бути захисником Юлії Тимошенко.

Власенко неодноразово підкреслював, що не є адвокатом, а захисником Тимошенко. "Як захисник Юлії Тимошенко, я був допущений до всіх справах не в якості адвоката, а в якості захисника - іншого фахівця в галузі права, який діє на підставі довіреності юридичної особи політичної партії ВО "Батьківщина" і як народний депутат. Всі постанови про мій допуск до справ саме в такому статусі. Таким чином, з моменту прийняття присяги народного депутата я не здійснював ніякої адвокатської діяльності, тому ні про яке сумісництво мова йти не може", - сказав Власенко.

Нагадаємо, раніше 1 березня народний депутат фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов на прес-конференції повідомив, що голова Ради направив подання до Вищого адміністративного суду України про позбавлення Власенка депутатських повноважень.

Відповідне рішення регламентного комітету про позбавлення Власенка депутатських повноважень було підготовлено на підставі того, що він поєднує адвокатську діяльність з депутатською.

Пізніше у ВАСУ підтвердили одержання позову від Рибака про дострокове припинення повноважень депутата Власенко. !zn

Читайте також:

Власенко заявив, що сьогодні вночі його заарештують

Подання про позбавлення Власенка депутатських повноважень направлено до суду

Регіонал вважає, що відмовившись від свідчення адвоката, Власенко зрадив Тимошенко

Власенко вважає невипадковою ідею повернути в Україні смертну кару