Вартість ділянки Януковича в «Межигір'ї» - конфіденційна інформація

10 сiчня 20:19

Суддя Київського окружного адміністративного суду Віталій Щавинський відмовив у задоволенні позову «Української правди» до Вишгородської райадміністрації щодо оприлюднення ціни, сплаченої державі Віктором Януковичем за земельну ділянку в «Межигір'ї».

 

Суд вважає, що Вишгородською районною адміністрацією правомірно відмовлено позивачу в наданні інформації.

Також інстанція прирівняла до «конфіденційної» інформацію про ціну земельної ділянки, яку Янукович придбав у держави на території Межигір'я.

«Судом встановлено, що позивач не отримувала згоду в Януковича В.Ф. на збір, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про нього», - йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, «Українська правда» неодноразово зверталася до Вишгородської РДА із запитом на підставі закону "Про доступ до публічної інформації" повідомити, за якою ціною Янукович викупив у держави протягом 2010 року земельну ділянку площею 1,76 га всередині "Межигір'я".

Видання зазначає, що саме ця ділянка належить безпосередньо В.Януковичу. Решта 135 га «Межигір'я» знаходяться в оренді у фірми «Танталіт» та благодійного фонду «Відродження України».