В Японії сформовано новий склад уряду

02 вересня 05:24

Новий прем'єр-міністр Японії Йосіхіко Нода визначився зі складом нового уряду країни, список міністрів оголосив генеральний секретар уряду Осаму Фудзімура.

 

Міністром загальнонаціональних справ став колишній міністр освіти, культури, спорту Тацуо Кавабата, він також буде займатися проблемами Окінави і Північних територій, якими у Токіо вважають російські Курильські острови Кунашир, Шикотан, Ітуруп і Хабомаї.

Портфель міністра юстиції отримав Хідео Хіраока, заступник міністра загальнонаціональних справ в уряді попереднього прем'єра Наото Кана.

У крісло міністра закордонних справ Японії сяде Ітіро Гемба, який раніше обіймав посаду міністра з державної стратегії. Новим міністром держстратегіі став Мотохіса Фурукава.

Міністерство фінансів, яке раніше очолював новообраний прем'єр-міністр, тепер доручено Дзюну Адзума. Новим міністром освіти, культури, спорту призначений Масахару Накакава. Йоко Коміяма очолить Міністерство охорони здоров'я, праці та добробуту, раніше до уряду вона не входила.

Міністром сільського, лісового і рибного господарства залишився Мітіхіко Кано. Посаду міністра економіки і промисловості зайняв Есіо Хатіро. Такесі Маеду призначено головою Міністерства землі, інфраструктури, транспорту та туризму.

Госі Хосоно зберіг посаду міністра з питань аварій на АЕС, за сумісництвом він виконуватиме обов'язки міністра навколишнього середовища.

Тацуо Хірано збереже посаду міністра з відновлення країни після стихійного лиха, він же буде відповідати за протипожежну безпеку.

Ясуо Ітікаву призначено міністром оборони.

Головою державного комітету громадської безпеки став Кендзі Ямаока. Він же буде відповідати і за питання, пов'язані з утримуваними у КНДР викраденими в 1970-ті роки японцями.

Міністром, відповідальним за фінансові служби та реформу пошт, залишився Седзабуро Дзіма. Міністром освіти, культури, спорту, науки і техніки призначено Масахару Накагаву.

Нагадаємо, 26 серпня прем'єр-міністр Японії Наото Кан подав у відставку після трохи більше року перебування на посаді.

Н.Кан сказав, що йде з поста голови правлячої Демократичної партії Японії, що означає і завершення прем'єрської каденції.

Н.Кана різко критикували за його дії після руйнівних землетрусу і цунамі 11 березня цього року, а також за економічні проблеми.