В Центральному штабі порятунку українського підприємництва вважають, що підприємців зрадили

14 сiчня 12:25

2 грудня були здані інтереси мільйонів підприємців на догоду особистим інтересам частини «організаторів» акцій протесту проти Податкового кодексу. Про це йде мова в заяві прес-секретаря Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослав Швецов.

 

2 грудня були здані інтереси мільйонів підприємців на догоду особистим інтересам частини «організаторів» акцій протесту проти Податкового кодексу. Про це заявляють в Центральному штабі порятунку українського підприємництва.

«У першу чергу це стосується Олександра Данилюка, Оксани Продан і Сергія Доротича, які домовившись із Банковою, провели в наметове містечко на Майдані Незалежності бойовиків Партії регіонів, саме ці люди взяли під контроль сцену й один із входів до наметового містечка», - йдеться в заяві прес-секретаря штабу Святослава Швецова.

В Центральному штабі порятунку українського підприємництва звертають увагу, що на сцені ведучими були Сергій Доротич і "якась людина, що з'явилася на Майдані вперше".

«“Переможний текст”, що ввечері зачитав цей ведучий, йому на наших очах з рук у руки передав депутат з Партії регіонів Олег Надоша, якого провели в наметове містечко люди з “регіонівської” охорони. Після оголошення “перемоги” відразу ж було влаштовано “святковий салют”, дозвіл на проведення якого могли одержати тільки представники влади», - підкреслюють підприємці.

Також представники Центрального штабу звинувачують «самозваного генерального координатора акції» Олександра Данилюка в тому, що він посприяв проникненню провокаторів на Майдан.

«Олександр Данилюк, який взяв на себе охорону силами “Тризуба” тилового периметра містечка, раптово зняв охорону й відвів охоронців у невідомому напрямку. Відразу людьми з “групи Продан” на Майдан Незалежності були заведені провокатори для внесення розколу в лави протестуючих», - йдеться в заяві.

В Центральному штабі порятунку українського підприємництва також наводять прізвища підписантів «меморандуму»: В.Левін, В.Старовойт, Д.Шевчук, Ю.Борщенко, Д.Ципін (327-27-28) і Д.Хмельницький (217-77-76). Ім’я одного з підписантів встановити поки що не вдалося.

«На підставі цього “меморандуму” було внесено кілька виправлень до Податкового кодексу, які поступаються навіть первісним пропозиціям влади і фактично не призводять до істотної зміни самої суті документа. Жодного з цих людей не було серед справжніх організаторів, а деякі взагалі не з'являлися на Майдані Незалежності», - стверджують представники протестувальників.

Говорячи про демонтаж наметового містечка, в Центральному штабі підкреслюють педантичність, з якою українська влада підійшли до акції по знесенню наметів і безцеремонність, з якою діяли українські силовики.

«У цю ніч силами МВС було перекрито весь центр Києва. Навколо наметового містечка виставили п'ять (!!!) кілець оточення з бійців спецпідрозділу “Беркут”. Мешканців викинули з наметів із застосуванням грубої сили. Деякі намети зносилися в момент, коли люди ще не встигли їх покинути. Практичнио нікому не дали можливість забрати особисті речі. З незрозумілих підстав було затримано 6 осіб, яких доправили до Шевченківського РВВС за адресою Прорізна, 12. Своїми діями влада, по суті, наплювала на Конституцію й народ України», - йдеться в заяві.

«У обставинах, що склалися, Центральний штаб порятунку українського підприємництва заявляє про вихід зі складу Національної координаційної ради. Як мінімум, до кінця проведення внутрішнього розслідування по фігурантах зрадництва Майдану-2010. Найближчими днями ми проведемо зустрічі і консультації з підприємцями України, з координаторами й людьми, які нас підтримують, щоб визначити подальші шляхи й методи боротьби», - підкреслюють представники протестувальників.