В опозиції вважають закон про наклеп «димовою завісою» для фальсифікацій на виборах

24 вересня 06:36

Депутат "НУ-НС" Ірина Геращенко називала законопроект про наклеп "димовою завісою" для відволікання уваги. Закон у першому читанні прийняли у розпал виборчої кампанії, коли «щодня всі ЗМІ отримують інформацію про те, що відбувається з формуванням ОВК, дільничних виборчих комісій, де йдуть махінації, мухляж, фальсифікації».

 

Законопроект про наклеп вкинули, щоб відвернути увагу суспільства від порушень під час виборчої кампанії. Про це в ефірі 5 каналу заявила народний депутат, член фракції Блоку «НУ-НС» Ірина Геращенко.

«Я хочу акцентувати увагу на час, коли було прийнято цей закон - у розпал виборчої кампанії, коли щодня всі засоби масової інформації, як зведення з фронтів, отримують інформацію про те, що відбувається з формуванням ОВК, дільничних виборчих комісій, де йдуть махінації, мухляж, фальсифікації. І все це створює плацдарм для правильного «сталінського» голосування. Для того, щоб відвернути від цього увагу, щоб зараз обговорювали не виборчу кампанію, давайте щось кинемо в суспільство, щоб журналісти перезбудилися і почали обговорювати», - зазначила вона.

- Учасники виборів назвали головні «брудні» технології виборчої кампанії-2012

Нагадаємо, 18 вересня парламент прийняв у першому читанні законопроект, що передбачає введення кримінального покарання за наклеп, у тому числі у вигляді обмеження волі на термін до трьох років. !zn

Читайте також:

Регіонал пообіцяв прийняти закон про наклеп, щоб журналісти «не писали фігню»

Єфремов на прикладі Москаля показав, що «ми живемо у країні наклепу»

Євросоюз закликав владу України не поспішати з прийняттям закону про наклеп

У Європі впевнені, що за допомогою закону про наклеп влада хоче посилити контроль над ЗМІ

Журналістські організації закликали парламентську більшість відхилити законопроект про наклеп

У Януковича готові зняти закон про кримінальне переслідування за наклеп