В опозиції прогнозують, що більшість відправить Литвина у відставку 23 липня

17 липня 10:00

Парламентська більшість проведе позачергову сесію Ради у день суду над Юлією Тимошенко 23 липня у Харкові, куди поїдуть члени опозиційних фракцій.

 

Позачергова сесія парламенту, швидше за все, відбудеться, і пройде вона 23 липня. Про це повідомив народний депутат від фракції НУНС Юрій Гримчак, повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

«Я член регламентного комітету і в мене склалося враження, що пора відпусток у регламентному комітеті не настала. Всі люди на місцях працюють. І це трохи дивно, адже Верховна Рада пішла у відпустку», - сказав він.

За його словами, сесію можуть провести 23 липня, тому що на цей день у Харкові призначено судове засідання у справі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, і вся фракція поїде до неї.

Гримчак зазначив, що головною метою дострокової сесії парламенту буде позбавлення Володимира Литвина посади спікера.

«Вони ухвалили зміни до закону про регламент, згідно з якими з'являється інша процедура звільнення спікера. Цей закон також повинен підписати Литвин і президент. Після цього повинні змінити голову Ради. Наскільки я розумію, Литвин цього не підпише. Тепер у них дилема - фактично порушити всі закони і на підставі рішення Конституційного суду, не вносячи змін до законодавства, просто взяти і проголосувати за зняття Литвина, призначити Мартиненка, Гриневецького - когось із тих, хто підпише цей закон і подасть президенту», - розповів політик.

Нагадаємо, що 6 липня заяву спікера про відставку відмовилася розглядати як парламентська більшість, так і опозиція. Депутати зійшлися на думці, що парламент повинен завершити свою роботу на чолі з нинішнім головою. !zn

Читайте також:

В опозиції впевнені, що Литвин заслужив відставку

Під час позачергової сесії з Литвином попрощаються, - БЮТ

Поки Литвин думає: «Бути чи не бути», закон про мови може підписати Мартинюк, - ПР

Конституційний суд дозволив спростити процедуру звільнення Литвина