В Одесі чиновнику вручили яловичий язик, загорнутий у російський прапор

21 червня 14:05

Під час акції протесту в Одесі проти законопроекту про мовну політику заму губернатора Олексію Гончаренкові вручили пакет, в якому був яловичий язик, загорнутий у російський триколор зі словами «Ось тобі твоя російська мова». Тим не менш, Гончаренко підтвердив свою підтримку законопроекту.

 

Протестувальники проти законопроекту про мови в Одесі вручили заступникові голови Одеської облради Олексію Гончаренко пакет, в якому був яловичий язик, загорнутий в російський триколор зі словами «Ось тобі твоя російська мова».

Гончаренко в супроводі співробітників міліції вийшов до 50 учасників акції (активістам ВО «Свобода» та обласного об'єднання «Просвіта» ім. Тараса Шевченка), які зустріли його вигуками «Ганьба!». Коли він спробував виправдати лобіювання російських інтересів у Одесі, зокрема організацію піар-акції зі збору підписів за законопроект Колісниченко-Ківалова, один з пікетників вручив заступникові голови пакет, в якому був яловичий язик, загорнутий в російський триколор зі словами «Ось тобі твоя російська мова ».

відео Думская.net

Гончаренко підтвердив свою підтримку законопроекту, згідно з яким російська мова повинна стати регіональною на території 13 з 27 адміністративно-територіальних одиниць України, і повернувся до адмінбудівлі облради.

- Партія регіонів має намір вписати двомовність до Конституції

- «Свобода» закликала українців бойкотувати все російське


Пікетники тримали в руках гасла «Руки геть від української мови!», «Гончаренка у відставку!». Деякі учасники акції прийшли до будівлі облради в масках, які символізують депутатів-«регіоналів» Сергія Ківалова і Вадима Колісниченка, а також самого Гончаренка.

Активісти «Свободи» і «Просвіти» передали в облраду звернення з вимогою до депутатів - підтримати державний статус української мови. !zn

Читайте також:

Регіонали побоюються, що опозиція спробує затягнути розгляд мовного законопроекту

Мовний закон на поточному тижні Рада розглядати не буде

Асамблея підготує зміни до Конституції до початку 2014 року