В об'єднаній опозиції вважають помилкою союз «Нашої України», УНП та Конгресу націоналістів

12 липня 07:05

Об'єднана опозиція - це єдино можливий шлях ефективно протистояти команді Януковича, переконаний депутат від НУ-НС Андрій Парубій. Він також висловив переконання, що створення ще одного об'єднання націонал-демократичних сил буде в інтересах влади.

 

Народний депутат від НУ-НС Андрій Парубій вважає помилкою рішення «Нашої України», Української народної партії та Конгресу українських націоналістів йти на вибори окремою колоною. Про це він заявив на прес-конференції в Тернополі.

Він також висловив переконання, що створення ще одного об'єднання націонал-демократичних сил буде в інтересах влади.

«Півроку тому, коли я виходив з «Нашої України», це було головною причиною моєї дискусії з Ющенком. Сьогодні в суспільства значний запит на об'єднання, і всі патріотичні політичні сили повинні об'єднатися в одну колону. Ми бачимо, що об'єднана опозиція «Батьківщина» об'єднала сім політичних сил. Це і «Батьківщина», і «Фронт Змін», і Гриценко, і Луценко ... І це єдино можливий шлях ефективно протистояти команді Януковича. Створення багатьох колон тільки нашкодить українській справі. Тому вважаю створення окремого об'єднання в складі «Нашої України», УНП та КУН помилкою», - сказав Парубій.

- «Наша Україна» об'єдналася з Українською народною партією і Конгресом українських націоналістів

Він також повідомив, що об'єднана опозиція продовжує переговори з політичною партією «УДАР» щодо узгодження кандидатів у мажоритарних округах.

«УДАР» підписав угоду про спільні дії опозиції. Віталій Кличко був з нами в січні під Українським домом і поставив свій підпис. Об'єднана опозиція «Батьківщина» співпрацює з партією «УДАР» і намагається переконати йти однією колоною. Щоб ми діяли за принципом: «один округ - один узгоджений кандидат», а не займалися взаємною боротьбою в мажоритарних округах», - сказав Парубій.

Як повідомлялося, 7 липня в Києві відбувся форум патріотичних сил, на якому декларацію про об'єднання підписали «Наша Україна», Українська народна партія та Конгрес українських націоналістів.

Лідер УНП Юрій Костенко повідомив, що ці національно-патріотичні сили підуть на вибори під брендом «Наша Україна». !zn

Читайте також:

Колишні соратники Ющенка створюють нову партію

НУ-НС: Ющенко працював і працює на чинну владу

Ющенко розповів, чому його досі не посадили

Партії Костенка та Ющенка ведуть переговори про об'єднання на вибори