В НАТО занепокоїлися вибірковим застосуванням правосуддя в Україні

21 травня 08:57

Лідери країн НАТО закликали Україну вирішити проблеми у судовій системі для забезпечення її відповідності принципу верховенства права та міжнародним угодам, учасником яких є Україна.

 

Лідери країн-членів НАТО стурбовані вибірковим застосуванням правосуддя в Україні, йдеться в декларації Чиказького саміту.

"Ми стурбовані вибірковим застосуванням правосуддя і тим, що видається політично мотивованим переслідуванням, включаючи лідерів опозиції, а також умовами їхнього утримання", - підкреслюється в декларації.

У зв'язку з цим лідери країн НАТО закликали Україну вирішити проблеми у судовій системі для забезпечення її відповідності принципу верховенства права та міжнародним угодам, учасником яких є Україна.

"Ми також закликаємо Україну забезпечити вільні і чесні парламентські вибори восени цього року", - наголошується у Чиказькій декларації.

У документі лідери країн також підкреслили зобов'язання України посилити політичний діалог з Альянсом, а також привітали внесок України в операції під проводом НАТО.

У декларації також ще раз підкреслюється те, що Альянс продовжить здійснення політики відкритих дверей щодо Києва і готовий розвивати співпрацю з Україною і допомагати в реалізації реформ в рамках Комітету Україна-НАТО та Річної національної програми співпраці. !zn

Читайте також:

Янукович відбув до США на саміт НАТО, де планує зустрітися з кількома президентами

Обама не планує зустрічатися з Януковичем на саміті НАТО


Реформа армії НАТО: країни-учасниці будуть спеціалізуватися на вузьких напрямках

Росія не змогла переконати НАТО у небезпеці європейської ПРО