В Івано-Франківську СБУ затримала голову фракції «Свобода» (ФОТО)

09 жовтня 20:02

Співробітники СБУ затримали главу фракції «Свобода» в Івано-Франківській міськраді Романа Онуфріїва, директора департаменту архітектури та містобудування Олега Гаркоту та забудовника Володимира Балагура. Представники «Свободи» намагалися відбити свого соратника, але їм це не вдалося.

 

Співробітники СБУ затримали главу фракції «Свобода» в Івано-Франківській міськраді Романа Онуфрїва, директора департаменту архітектури та містобудування Олега Гаркоту та забудовника Володимира Балагура. Вони стоять в оточенні машин і силовиків у масках, повідомляє Івано-Франківський видання "Репортер".

На місці події вже зібрався натовп людей, серед яких чимало депутатів. Силовики нікому нічого не пояснюють. Не реагують і на депутатські посвідчення.

Активісти "Свободи" перекрили вулицю. Депутати намагалися прорвати ряди сільовіков штурмом, у відповідь їх обприскали газом. Постраждали також журналісти.

Гаркоті стало погано, заболіло серце (у нього штучний клапан). Його забрала швидка. Поїхав з ним в машині і працівник СБУ.


Поки люди відходили від застосованого сльозогінного газу, силовики посадили Балагура і Онуфріїва в машину і намагалися їх вивезти, але їм не дали це зробити.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS


Прес-служба СБУ в області поки нічого не коментує.

На місце події під'їхав голова обласної ради Олександр Сич - його силовики пропустили у двір. !zn

Читайте також:

Івано-Франківська облрада «захистила» українську мову від прокурора

Івано-Франківськ відмовився визнавати закон про мови

На Прикарпатті затримали судмедекспертів за незаконну трансплантацію органів