Маріо Монті доручено сформувати новий італійський уряд

14 листопада 06:19

Після консультацій президента Італії Джорджіо Наполітано з політичними лідерами країни, колишньому комісарові Європейської комісії Маріо Монті доручено сформувати новий італійський уряд.

 

В Італії вважають, що цей шановний економіст є саме тією фігурою, яка може заспокоїти ринки. У той же час, за деякими оцінками, проблеми Італії набагато глибші, і вирішити їх, просто змінивши уряд, не вийде.

Сенатор Роберто Лазанья, який керував першою політичною кампанією Берлусконі у 1994 році, висловив упевненість, що М.Монті не вдасться змінити долю Італії за одну ніч.

Біля офісу Наполітано поліції довелося стримувати натовп, який скандував «Мафіозо!» Подавши заяву про відставку, С.Берлусконі залишив палац президента через боковий вихід, щоб уникнути неприємностей і не провокувати натовп.

Колишній прем'єр залишається фігурантом кількох судових процесів за звинуваченням у шахрайстві, корупції і сексі з неповнолітньою.

Берлусконі грав провідну роль в італійській політиці протягом останніх 17 років. Після другої світової війни ніхто не перебував на посаді прем'єра Італії так довго, як він.