В Іраку заарештували лідера Аль-Каїди

03 грудня 06:57

Іракська влада повідомила про арешт голови місцевої гілки «Аль-Каїди». Арешт був проведений у Багдаді і став результатом двомісячної операції силовиків. Правоохоронним органам вдалося роздобути відомості про особистостей і місцезнаходження інших офіцерів «Аль-Каїди».

 

В Іраку сили безпеки заарештували лідера «Аль-Каїди» в країні Абу Бакр аль-Багдаді і захопили список імен та місць знаходження інших членів угруповання, повідомляє «Аль Джазіра».

Представники Іракської організації по боротьбі з тероризмом офіційно не повідомляють ім'я затриманого, тому що все ще допитують його. У той же час вони повідомили, що підозрюваний був арештований у Багдаді після двомісячного розслідування і стеження.

У свою чергу, іракські ЗМІ повідомляють, що затриманим є Абу Бакр аль-Багдаді, який був призначений главою Ісламської держави Ірак два роки тому, після вбивства Абу Омара аль-Багдаді.

Прес-секретар відділу по боротьбі з тероризмом Самір аль-Шуілі повідомив, що у списку членів Аль-Каїди є представники інших арабських держав і Ірак просить допомоги в їхньому арешті. !zn

Читайте також:

«Аль-Каїда» закликала єгиптян викрадати іноземців

Брат лідера «Аль-Каїди» запропонував країнам Заходу перемир'я

«Аль-Каїда» взяла на себе відповідальність за серію терактів в Іраку