В Європарламенті обговорюються санкції щодо українських політиків і бізнесменів

14 жовтня 07:28

Керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланге не виключає санкцій ЄС щодо окремих українських посадових осіб і бізнесменів у зв'язку з вироком екс-прем'єру Юлії Тимошенко. Про це він сказав в ефірі ТВі.

 

«Це не просто риторика, а реальні ідеї, які зараз обговорюються у німецькому парламенті, в європейському парламенті, і взагалі, в європейському політикумі», - сказав німецький експерт.

З приводу закликів позбавити Україну статусу господаря Євро-2012 через вирок Ю.Тимошенко Н.Ланге висловив думку, що це була емоційна реакція. «Я не знаю, як політики можуть впливати на УЄФА», - сказав він.

«Що стосується візи у дипломатичному паспорті - то це реально питання, що обговорюється. Це вперше відтоді, як я працюю в Україні, я чую такі заяви від німецьких політиків», - додав Н.Ланге.

За його словами, в Європейському Союзі ніхто не вірив у можливість такого вироку екс-прем'єру Ю.Тимошенко.

«До останнього моменту в Європейському Союзі ми не думали, що дійсно можливо, що буде цей вирок у цій справі. Цей вирок - великий шок» - підкреслив експерт.

Нагадаємо, 11 жовтня Ю.Тимошенко було визнано винною в порушеннях при укладенні в 2009 році газових угод з Росією і засуджено до семи років ув'язнення.

13 жовтня у відношенні екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації «Єдині енергетичні системи України» на бюджет країни.