В Єврокомісії підтверджують, що договір з Україною парафують 30 березня

13 березня 14:07

В Єврокомісії підтверджують, що Україна і ЄС планують підготувати парафування Угоди про асоціацію до 30 березня. Але нагадують, що досягнення України, зокрема, у сфері поваги до спільних цінностей та верховенства права будуть мати вирішальне значення для швидкості її політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС, включаючи укладення Угоди про асоціацію.

 

В Єврокомісії підтверджують, що Україна і Європейський союз планують підготувати парафування Угоди про асоціацію до 30 березня.

Про це повідомив прес-секретар комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Петер Стано.

"Технічні команди двох сторін (ЄС та України) завершують огляд консолідованого тексту з метою зробити можливим парафування Угоди про асоціацію між ЄС і Україною головними парламентерами 30 березня", - сказав він.

Разом з тим, Стано нагадав, що парафування є технічним процесом.

"Що стосується підписання, ми нагадуємо домовленість лідерів на саміті (саміт Україна-ЄС) у грудні, що досягнення України, зокрема, у сфері поваги до спільних цінностей та верховенства права будуть мати вирішальне значення для швидкості її політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС, включаючи укладення Угоди про асоціацію", - зазначив він.

Раніше ЗМІ повідомили про те, що Україна та ЄС погодили дату парафування угоди про асоціацію на 30 березня.

Коментуючи цю інформацію, європейська сторона повідомила, що просила Україну не спекулювати щодо можливої ​​дати парафування Угоди про асоціацію доти, поки в переговорному процесі в самому ЄС не буде поставлена ​​остання крапка.

Україна та ЄС ведуть переговори про Угоду про асоціацію з 2007 року, і тільки 19 грудня минулого року сторони заявили про завершення переговорів.

Разом з тим, підписання та парафування документа залишається відкритим через внутрішньополітичну ситуацію в Україні та політичні процеси проти опозиції, які, на думку ЄС, мають політичні мотиви. !zn

Читайте також:

При Кабміні створять структуру з інтеграції в ЄС

Президент Європарламенту: Україна залишається стратегічним партнером для ЄС

Данія допоможе парафувати угоду про асоціацію України з ЄС

ЄС знову нагадав Україні, що Угода про асоціацію залежить від справи Тимошенко