В адміністрації президента поки думають, чи створювати супервідомство для Хорошковського

05 листопада 09:10

Об'єднання фіскальних органів - це питання часу і експертних дискусій. Про це заявила перша заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова в ефірі телеканалу "Інтер" увечері в п'ятницю, 4 листопада.

 

"Щодо ідеї об'єднання фіскальних органів. Так, ця ідея неодноразово дискутувалася. Вона цікава. Сказати, що на 100% тільки так має розвиватися ситуація, напевно, було б перебільшенням", - відмітила вона.

Як повідомляло ZN.UA , ідея об'єднання Мінфіну і Держмитниці під керівництвом нинішнього глави СБУ Валерія Хорошковського обговорюється упродовж усього 2011 року. Під егідою Мінфіну може бути створена одна структура, яка наділяється повноваженнями як планування бюджету контролю усіх фінансових потоків країни, так безпосередньо і виконання поставленого перед собою плану.

"Світовий досвід пропонує різні варіанти існування фіскальних органів: як окремо, так і об'єднання усіх трьох органів, включаючи соціальні фонди", - уточнила І.Акімова.

"Який варіант буде обрано, це питання часу і експертних дискусій" - підкреслила перший замголови адміністрації та додала, що необхідно розробити відповідний законопроект.

"Цей закон мав бути підготовлений вже до осені. І я сподіваюся, що в рамках підготовки цього закону уряд може ще раз поставити питання, яким чином може відбутися переформатування податкової і митної служб", - відзначила І.Акімова.