В Адміністрації президента незадоволені повною забороною паління. Обіцяють переглянути закон

06 червня 08:31

В Адміністрації президента вважають, що закон про повну заборону паління не допрацьований, і ним утискають права кращої частини населення.

 

Перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова вважає неприпустимою повну заборону паління у закладах громадського харчування, зокрема ресторанах і барах, оскільки це є дискредитацією кращої частини населення.

Вона також не виключила, що відповідні норми закону, прийнятого ВР 24 травня, будуть переглянуті.

«Дискредитація, у тому числі й щодо теми паління - це неправильно. Мають бути умови для людей, які палять, і які не палять. Які умови - це вже інше питання», - сказала вона.

При цьому вона зазначила, що закон, яким забороняється паління у закладах громадського харчування, знаходиться на стадії вивчення в Адміністрації президента.

Нагадаємо, 24 травня Верховна Рада України прийняла в цілому як закон зміни щодо удосконалення окремих положень про обмеження місць паління тютюнових виробів з метою захисту громадян від шкідливого впливу вторинного тютюнового диму.

Зокрема, закон забороняє паління не тільки цигарок, а й електронних цигарок і кальянів. Паління буде заборонено у приміщеннях і на території закладів громадського харчування та ресторанного господарства, при чому не тільки у закритих, але і на «літніх» майданчиках; в установах культури і охорони здоров'я.

Також забороняється паління, продаж, а також реклама тютюнових виробів на території (відкритих і закритих приміщеннях без винятків) стадіонів під час Євро-2012.

В цілому забороняється паління тютюнових виробів, а також електронних цигарок і кальянів:
у ліфтах і таксофонах; в приміщеннях і на території установ охорони здоров'я, в приміщеннях та на території навчальних закладів, на дитячих майданчиках, в приміщеннях і на території спортивних та фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту, в під'їздах житлових будинків, у підземних переходах, у транспорті загального користування, що використовується для перевезення пасажирів, у приміщеннях підприємств ресторанного господарства, в приміщеннях об'єктів культурного призначення, в приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ, на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів.

Паління забороняється, окрім спеціально відведених для цього місць: в приміщеннях підприємств, установ та організацій всіх форм власності, в приміщеннях готелів та аналогічних засобів розміщення громадян, в приміщеннях гуртожитків, в аеропортах і на вокзалах.

Законом передбачено також, що власник, уповноважені ним особи чи орендарі відповідних споруд або окремих приміщень зобов'язані відвести спеціальні місця для паління, сумарна площа яких не повинна перевищувати 10% загальної площі відповідної будівлі або приміщення, обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму. !zn

Читайте також:

В Україні курять чоловіки-недоучки і жінки з вищою освітою


ДПС: Нові акцизи вбережуть українців від паління та алкоголізму

У Києві позначать місця, де палити заборонено

Кабмін затвердив попереджувальні картинки на цигарках (фото)


У накуреному авто у 23 рази більше токсинів, ніж у накуреному барі