В Європарламенті немає більшості, яка б підтримувала асоціацію з Україною, - євродепутат

27 лютого 17:08

У європейських політиків після досвіду спілкування з президентом Януковичем стурбованість подіями в Україні тільки зростає, стверджує депутат Європарламенту від Німеччини Ребекка Хармс.

 

У європейських політиків залишається багато сумнівів щодо дотримання в Україні принципу верховенства права. Про це заявила депутат Європарламенту від Німеччини Ребекка Хармс.

"Ми маємо вже не тільки по кілька років досвіду з президентом Януковичем і нинішнім урядом, і стурбованість подіями в Україні тільки зростає. Пані Тимошенко і пан Луценко залишаються у в'язниці, але з'явилися нові звинувачення щодо екс-прем'єра і генеральний прокурор заявив публічно, що він переконаний у тому, що Тимошенко визнають винною", - зазначила Хармс.

При цьому вона додала, що і адвокат Тимошенко, депутат Верховної ради Сергій Власенко також може бути незабаром арештований. "Крім того, останні події навколо агентства УНІАН очевидно є проблемою свободи ЗМІ, і питання незалежності журналістів викликає занепокоєння", - додала вона.

"Список передумов Єврокомісії показує, до чого ще Україна повинна себе зобов'язати, якщо вона серйозно хоче підписання угоди про асоціацію. Але оскільки сумніви щодо верховенства права залишаються, я не бачу, щоб в Європейському парламенті була більшість, яка б погодилася на угоду про асоціацію", - резюмувала Хармс. !zn

Читайте також:

Ющенко вмовляв керівництво ЄС пожертвувати Тимошенко заради євроінтеграції

У ЄС чекають, що Угода про асоціацію з Україною змінить Європу

Тимошенко можуть звільнити після підписання Угоди про асоціацію, - євродепутат

Тимошенко подякувала лідерам ЄС за діалог з Януковичем