В Єврокомісії не схвалюють ідею проведення дострокових виборів в Україні

20 березня 16:40

Дострокові вибори в Україні не відповідають інтересам ЄС, оскільки тягнуть за собою зупинку реформ, заявила заступник гендиректора директорату ЄК.

 

В Євросоюзі не підтримують ідею проведення дострокових виборів в Україні, заявила заступник гендиректора директорату NEAR (сусідство та розширення ЄС) в структурі Єврокомісії Катаріна Матернова.

"Євросоюз підтримує чинний уряд, оскільки він прихильний до проведення реформ, і ми сподіваємося, що він зможе працювати до завершення свого мандата, продовжуючи зміни в країні. Я не думаю, що дострокові вибори підуть на користь Україні", – зазначила вона в інтерв'ю "Українській правді", відповідаючи на відповідне запитання журналіста.

На думку Матернової, сьогодні Україні набагато більше потрібна стабільність уряду.

"Якщо ви від когось почуєте, що в ЄС зараз є підтримка дострокових виборів в Україні, то це навіть не "альтернативні факти", це просто неправда. В жодній з європейських дискусій, в жодній з інституцій я не чула навіть натяків на це. Дострокові вибори не можуть бути у інтересу Євросоюзу, оскільки вони неминуче призведуть до зупинки реформ і політичної нестабільності", – підсумувала представниця ЄК.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що дострокові парламентські вибори поставлять під загрозу економічне зростання і реформи в Україні.

Раніше львівський міський голова, голова партії "Самопоміч" Андрій Садовий в інтерв'ю DT.UA повідомив, що в адміністрації президента серйозно розглядається можливість проведення в Україні дострокових парламентських та президентських виборів вже восени нинішнього року.