В Єврокомісії нагадали про терміни для демонстрації Україною прогресу - до травня

03 квiтня 14:54

Травень є крайнім терміном для Європейської комісії, щоб почати необхідні формальні процедури для того, аби документ міг бути підписаний на саміті "Східного партнерства", який відбудеться у Вільнюсі в листопаді цього року.

 

У Європейській комісії констатують, що для підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС "вікно можливостей ще відчинено, але в один момент воно зачиниться".

Так у середу, 3 квітня у Брюсселі прокоментувала на прохання журналістів представник віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон Майа Кочьянчіч стан справ щодо перспективи підписання Угоди про асоціацію і позначеного у зв'язку з цим терміну для видимого прогресу - травень.

Саме цей термін є крайнім для Європейської комісії, щоб почати необхідні формальні процедури для того, аби документ міг бути підписаний на саміті "Східного партнерства", який відбудеться у Вільнюсі в листопаді цього року.

"ЄС чітко позначив свою позицію: у нас є конкретні рамки того, що, як нам би цього хотілося, повинно відбутися. Ми знаємо, що повинна бути проведена певна робота. Це те, де ми зараз в даний момент. Вікно можливостей є, але в один момент воно зачиниться", - окреслила нинішній стан справ представник Єврокомісії.

Як повідомлялося, у висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики від 10 грудня 2012 йдеться, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися в 2013 році, якщо українська влада продемонструє відчутний прогрес у вирішенні зазначених Європейським Союзом проблем: рішення проблем виборчого законодавства, вибіркового правосуддя та імплементація реформ, закладених у порядку денному асоціації. !zn

Читайте також:

Колишній посол США запропонував ЄС підписати асоціацію з Україною і відразу ввести санкції

Азаров упевнений, що непідписання Угоди про асоціацію буде програшем ЄС

У ПАРЄ вважають, що підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС може затягнутися на роки

Рада ратифікувала спрощення візового режиму з ЄС