В ЄС помітили подвійні стандарти: Росії дозволено більше, ніж Україні

15 березня 10:27

На саміті у Брюсселі президент Литви звернула увагу, що деякі європейські країни намагаються застосовувати подвійні стандарти у відносинах з Україною і з Росією.

 

Євросоюз повинен бути однаково вимогливим і до України, і до Росії, заявила президент Литви Даля Грібаускайте на саміті лідерів Європейського Союзу.

"Іноді ми бачимо, що деякі європейські країни намагаються застосувати подвійні стандарти, наприклад, Україні щось не можна, а Росії можна набагато більше. Без сумніву, так не повинно бути", - підкреслила президент Литви.

Дводенний саміт лідерів ЄС відкрився 14 березня у Брюсселі. Серед тем для обговорення - подолання боргових проблем країн Євросоюзу, стратегічні відносини з Росією, а також ситуація у Сирії.

Нагадаємо, у листопаді 2013 року Україна планує підписати з ЄС угоду про асоціацію, частиною якого є положення про зону вільної торгівлі. У Євросоюзі наполягають, що для зближення України з Європою Києву необхідно вирішити ряд внутрішніх питань, зокрема, проблему вибіркового правосуддя, пов'язану з політично мотивованими судовими процесами проти лідерів опозиції. !zn