В Януковича визнали, що підготовка до реформування прокуратури йде складно

12 березня 17:14

У президента вважають, що можна взяти в якості прикладу запропонований європейською стороною законопроект у цій сфері, доопрацювати його та направити у Венеціанську комісію для отримання позитивних висновків. Однак немає гарантії, що цей документ буде підтриманий у парламенті.

 

Робота з підготовки законопроекту про реформування органів прокуратури в Україні відбувається складно, заявляє радник президента Андрій Портнов.

"Ми продовжуємо працювати над законопроектом про прокуратуру. Дуже складно йде цей документ", - сказав він на конференції, присвяченій проекту Ради Європи за підтримки реформи кримінальної юстиції в Україні у вівторок, 12 березня у Києві.

За словами Портнова, Україна знає, що питання реформування прокуратури є її зобов'язанням перед європейськими структурами.

Радник президента наголосив, що реформа прокуратури в Україні може бути проведена, виходячи з рекомендацій європейської сторони.

Зокрема, зазначив він, можна взяти в якості прикладу запропонований європейською стороною законопроект у цій сфері, доопрацювати його та направити у Венеціанську комісію для отримання позитивних висновків.

Однак, на думку Портнова, немає гарантії, що цей документ буде підтриманий у парламенті.

У зв'язку з цим, відзначив він, необхідний аналіз і робота всіх депутатів Верховної Ради над даним документом.

За його словами, влада не хоче вносити законопроект у Верховну Раду, якщо він не буде підтриманий депутатами.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович створив робочу групу з питань реформування прокуратури і адвокатури ще в листопаді 2011 року. Тоді глава держави доручив "підготувати та подати у двомісячний термін пропозиції щодо реформування прокуратури і адвокатури відповідно до загальновизнаних міжнародних демократичних стандартів". !zn

Читайте також:

Україна - країна офіційно дозволених тортур

В адміністрації Януковича пояснили, чим тепер буде займатися Портнов

Рада Європи високо оцінила новий КПК після прийняття у другому читанні, - Портнов

В Януковича за два місяці реформують і адвокатуру і прокуратуру