В Україні зростає підтримка "Батьківщини", "УДАРу" і комуністів

29 квiтня 15:25

Відносна більшість українських виборців - 37,4% - з більшою симпатією ставляться до опозиційних партій, 24% - підтримують владу.

 

Українці готові провести у Верховну Раду п'ять політичних сил - Партію регіонів, ВО "Батьківщина", "УДАР", ВО "Свобода", КПУ, свідчать дані опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова у квітні.

Згідно з опитуванням, якби парламентські вибори відбулися найближчим часом, то за Партію регіонів віддали б голоси 22,1% опитаних, за ВО "Батьківщина" - 18,4%, "УДАР" - 15,5%, ВО "Свобода" - 9,3%, КПУ - 6,9%.

На парламентських виборах у жовтні 2012 року Партія регіонів набрала 30% голосів виборців, "Батьківщина" - 25,54%, "УДАР" - 13,96%, Компартія - 13,18%, "Свобода" - 10,44%.

Разом з тим, автори дослідження зазначають, що порівняно з березнем значно збільшилася кількість охочих проголосувати за ВО "Батьківщина", "УДАР" і КПУ.

Електоральна підтримка інших політичних сил не змінилася.

У західному регіоні три опозиційні партії - ВО "Батьківщина", ВО "Свобода" і "УДАР" - очолюють електоральний рейтинг, маючи приблизно однакову електоральну підтримку. У центральному регіоні найбільшу підтримку має ВО "Батьківщина", на півдні і сході України - Партія регіонів.

Відносна більшість опитаних - 37,4% - з більшою симпатією ставляться до опозиційних партій, 24% - симпатизують політсилам, які підтримують владу, для 13,1% опитаних опозиційність або не опозиційність партій не мають значення. Ще 14,6% респондентів взагалі нікого не підтримують.

Опитування проводилося з 12 по 16 квітня у всіх регіонах України, всього було опитано 2010 громадян. Похибка вибірки не перевищує 2,3%. !zn

Читайте також:

Більшість українців вважають Тимошенко лідером опозиції

ЗМІ: Регіонали знайшли спосіб забезпечити перемогу Януковичу на виборах президента

Діяльність Януковича не підтримують понад 50% українців