В середині січня до Тимошенко повернуться німецькі лікарі

09 сiчня 14:01

Черговий візит німецьких лікарів до екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у ЦКЛ "Укрзалізниці" у Харкові заплановано на 15-18 січня.

 

Лікарі з берлінської клініки "Шаріте" планують прибути до екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка проходить курс лікування в ЦКЛ №5 (Харків), орієнтовно 15-18 січня, повідомив головлікар ЦКЛ №5 Михайло Афанасьєв. "Черговий приїзд планувався ними при останньому візиті орієнтовно на 15-18 січня. Зазвичай нас сповіщають безпосередньо перед приїздом", - сказав він.

Він нагадав, що екс-прем'єр знаходиться в ЦКЛ №5 рівно 8 місяців і німецькі лікарі під час своїх візитів в Україну констатували поступове поліпшення стану здоров'я пацієнтки. "Ймовірно, це дозволило міжнародній медичній комісії 17 грудня написати у своєму висновку, що враховуючи це, в даний час медичних протипоказань до участі Тимошенко у судових діях не виявлено", - зазначив Афанасьєв.

Головлікар ухилився від відповіді на питання, чи розглядається можливість виписки Тимошенко. "Основними лікарями є лікарі клініки "Шаріте" і в даний час ми продовжуємо орієнтуватися в першу чергу на їхні висновки. Поки в останньому висновку Аннет Райссхауер була необхідність продовження реабілітаційного лікування, що ми виконуємо", - сказав він.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям ще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня Ю.Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте". !zn

Читайте також:

Тимошенко провела минулу ніч у душовій кімнаті

Тимошенко почала акцію громадянської непокори

Тимошенко запідозрила, що їй в косметику підсипають отруту

Регіонали запевняють, що хочуть звільнення Тимошенко більше, ніж опозиція